Εισηγήτρια
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Μακραμε

Η τεχνική μακραμέ (κομποδετική) γεννήθηκε στις αραβικές χώρες. Τον 13ο αιώνα συνήθιζαν να φτιάχνουν διακοσμητικά υφάσματα με κρόσσια με τα οποία διακοσμούσαν τις καμήλες και τα άλογα τους. Με τους Μαυριτανούς η τέχνη ταξίδεψε στην Ισπανία και από εκεί στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Σημαντικό ρόλο στην εξάπλωσή της έπαιξαν οι ναυτικοί που με την τεχνική του μακραμέ έφτιαχναν διακοσμητικά για τον τοίχο, αιώρες, και άλλα και στη συνέχεια τα πουλούσαν στα λιμάνια. Με τον τρόπο αυτό η τέχνη έφτασε στο νέο κόσμο και στην Κίνα. Το μακραμέ υπήρξε πολύ αγαπητό την Βικτωριανή εποχή. Τότε κυκλοφόρησε και το πρώτο βιβλίο με οδηγίες. Αυτή η μορφή χειροτεχνίας υπήρξε ιδιαίτερα διαδεδομένη και στις αρχές του 20ού αιώνα. Πολλά χειροτεχνήματα εκείνης της εποχής όπως κουρτίνες, γιλέκα, ζώνες, βρίσκονται σήμερα στα μουσεία λαϊκής τέχνης της Ευρώπης.Τα κοσμήματα μακραμέ εμφανίστηκαν ξανά τη δεκαετία του 70 και κυρίως του 80.

Αυτή η τέχνη επιστρέφει στις μέρες μας θριαμβευτικά μαζί με τη μόδα του παλιού vintage, κυρίως με καινούργια μοντέρνα σχέδια τόσο στην διακόσμηση όσο και σε κοσμήματα η ρούχα. Πλέον η τεχνική αυτή έχει εξελιχθεί και επανέρχεται στη μόδα ως μικρό μακραμέ και είναι πια πολύ διαδεδομένη στον κόσμο του κοσμήματος. Κάθε χειροτέχνης και καλλιτέχνης με εφόδια την φαντασία την έμπνευση και τις κλωστές μπορεί να δημιουργήσει σχέδια ελεύθερα ή γεωμετρικά, επίπεδα ή ανάγλυφα, μονόχρωμα ή πολύχρωμα, να τα συνδυάσει με χάντρες, πέτρες κι άλλα υλικά και να δώσει μορφή σε βραχιόλια, περιδέραια, δαχτυλίδια, τσάντες και άλλα.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών που αγαπούν την τέχνη του μακραμέ και θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της. Στις δίωρες συναντήσεις θα μάθουμε να φτιάχνουμε από την αρχή βραχιόλια σε απίστευτους συνδυασμούς χρωμάτων και σχημάτων.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του μακραμέ αυτή είναι μόλις η αρχή.