Εισηγητής
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Εικονογράφηση

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν θεμελιώδεις γνώσεις πάνω στην τέχνη της εικονογράφησης. Είναι ιδανικό για αρχάριους πού θέλουν να διδαχτούν βασικές τεχνικές στο σχέδιο και να δημιουργήσουν τις δίκες τους εικονογραφήσεις.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η βελτίωση της σχεδιαστικής ικανότητας του μαθητή και η ολοκλήρωση ενός ατομικού project εικονογράφησης. Ο μαθητής θα επιλέξει μια εργασία εικονογράφησης όπου θα φέρει εις πέρας (με την βοήθεια του εισηγητή) μέχρι το τέλος του σεμιναρίου.

Το εργαστήριο ξεκινά με την σχεδίαση βασικών στερεών σωμάτων και αντικειμένων ενώ στην συνέχεια γίνεται εισαγωγή στην προοπτική. Μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το κεφάλι και την ανθρώπινη φιγούρα. Σε πρακτικό επίπεδο ασχολούμαστε με την δημιουργία χαρακτήρα, δημιουργία περιβάλλοντος και τεχνικές με μελανί. Σε θεωρητικό επίπεδο εξερευνάμε τα είδη εικονογράφησης, το ύφος ενός εικονογράφου, την δημιουργία πρωτότυπης ιδέας, την σύνθεση και την θεωρεία χρώματος.