Εισηγητής
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Ακουαρελα

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους τους ελκύει η απολαυστική εμπειρία της δημιουργίας μιας υδατογραφίας. Είτε αυτοί είναι αρχάριοι, οπότε θα ξεκινήσουν από τις βασικές αρχές του σχεδίου και της ακουαρέλας, είτε ήδη έχουν ασχοληθεί και θέλουν να εμβαθύνουν πάνω στις τεχνικές αυτού του εκφραστικού μέσου.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός προσωπικού και ειλικρινούς ύφους που θα βασίζεται στην ιδιοσυγκρασία, τις ευαισθησίες και την δημιουργικότητα του καθενός από τους συμμετέχοντες. Αυτό θα επιτευχθεί με την μελέτη των διαφόρων πρακτικών της ακουαρέλας, έτσι όπως εκτελέστηκαν από γνωστούς ζωγράφους, την  πρακτική εφαρμογή αυτών των τεχνικών στο εργαστήριο και πολλή πολλή δουλειά!

Όλοι όσοι έχουν ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ και ΙΔΕΕΣ μπορούν να δημιουργήσουν! Χωρίς να είναι απαραίτητη η ακαδημαϊκή επάρκεια στο σχέδιο ή οπουδήποτε αλλού!

Τα μαθήματα είναι συνολικά 32 και χωρίζονται σε 2 κύκλους. Παρακολούθηση και των δύο κύκλων είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη . Τα μαθήματα διαρκούν  δυόμιση ώρες και περιλαμβάνουν ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάζονται οι βασικές αρχές και οι τεχνικές  μέσα από  το έργο διαφόρων ζωγράφων. Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα δικά τους έργα  πειραματιζόμενοι και με τις τεχνικές που παρουσιάστηκαν στο θεωρητικό μέρος.