Ομαδική έκθεση στον Άγιο Στέφανο

Η ομαδική έκθεση που στάθηκε η αφορμή για την δημιουργία της ομάδας. Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου τον Μάιο του 2008 με τίτλο «Κέντρο Απόκεντρο».

Η ομάδα έρχεται αντιμέτωπη με τον κόσμο της πόλης και των προαστίων, με τις έννοιες του κέντρου, της περιφέρειας και την μεταξύ τους σχέση. Η έκθεση είχε σαν στόχο να ψηλαφίσει τα χαρακτηριστικά και τα δρώμενα στα προάστια, να διερευνήσει την σχέση των προαστίων με την πόλη, να αποτυπώσει την αντανάκλαση της πόλης στα προάστια και αυτή των προαστίων στους ανθρώπους της πόλης.

οι παράλληλες εκδηλώσεις

Παράλληλα με την έκθεση, στον ίδιο χώρο και με τα έργα να λειτουργούν σαν καταλύτης διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τη Euronet MKO:

  1. Ένας κύκλος αφηγήσεων όπου ενδιαφερόμενοι πολίτες κατέθεσαν βιώματα και εμπειρίες από την ζωή τους στα προάστια και όχι μόνο.
  2. Ένας διάλογος μεταξύ καλλιτεχνών και του κόσμου τόσο για την διαδικασία παραγωγής ενός έργου όσο και για την διαδικασία πρόσληψης από τον θεατή.

Από το Κέντρο στο Απόκεντρο και πάλι πίσω. Η αέναη πορεία των Αθηναίων εντός και εκτός των τοιχών, ένα κείμενο για την έκθεση από τον Θανάση Μουτσόπουλο